12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 14:10

Dușa îi ține umbrela Secretarului american al Apărării

spot_img

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a sosit, joi, în Portul Constanţa, unde a fost aşteptat de Mircea Duşa cu o umbrelă

chuck hagel

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, care a sosit, joi, în Portul Constanţa, a fost aşteptat cu o umbrelă de către ministrul român al apărării, Mircea Duşa, întrucât în zonă plouă încă de dimineaţă.

Cei doi oficiali au fost întâmpinaţi de garda de onoare şi, după ce au trecut-o în revistă, au fost intonate imnurile de stat ale SUA şi România, La finalul ceremoniei, cei doi oficiali au urcat la bordul navei de protocol a Statului Major al Forţelor Navale “Mureşul”, acelaşi vas pe care şi fostul preşedinte al României Nicolae Ceauşescu găzduia festivităţi oficiale, potrivit Mediafax.

Ulterior, după discuţiile de la bordul navei “Mureşul”, cei doi oficiali vor vizita şi vasul american USS Vella Gulf, acostat în Portul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al MApN, discuţiile dintre secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, şi ministrul Mircea Duşă vor viza, între altele, teme precum dimensiunea militară a Parteneriatului Strategic între cele două state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru România în actualul context din vecinătatea estică, importanţa măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaţionalizării proiectelor SUA din România, precum şi teme referitoare la agenda aliată în perspectiva Summit-ului NATO din Ţara Galilor.

Chuck Hagel, va avea, joi, o întrevedere şi cu premierul Victor Ponta, confirmată de către şeful Executivului, care însă a evitat să dea detalii despre întâlnire.

D.M.