-0.9 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 0:49
No menu items!

Duşa verifică toate contractele de deszăpezire din Botoşani

spot_img

Duşa verifică toate contractele de deszăpezire din Botoşani

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Dusa a participat, miercuri dimineaţă, la Prefectura Botoşani, la Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, alături de şeful Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, şeful Poliţiei Române, chestorul şef de poliţie Petre Tobă, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul de brigadă Ioan Baş şi autorităţile judeţene şi locale.

Duşa, a dispus de astăzi dimineaţă, de la ora 6.00, controlul tuturor contractelor de deszăpezire de din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii MAI.

Cercetările sunt derulate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor al IPJ Botoşani şi de către comisari ai Gărzii Financiare, mai spun sursele citate.

Totodată, Duşa a dispus trimiterea în localitatea Horodiştea a 1.000 de pâini şi o tonă de alimente, constând în ulei, făină, zahăr şi orez. Ajutoarele, provenite de la cantina Municipiului Botoşani, vor fi trimise la persoanele aflate în dificultate, fiind transportate de 30 de jandarmi. În judeţ au ajuns deja de la rezerva de stat și 20 de tone de motorină pentru localitatea Horodiştea, iar acestea sunt împărţite primarilor.

Astăzi s-au intensificat lucrările de deszăpezire pe sectorul de drum naţional Săveni – Manoleasa -Ripiceni, urmând ca artera să fie deschisă în următoarele ore.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, din cele 22 care erau închise marţi, opt mai sunt inaccesibile circulaţiei, iar zece drumuri judeţene sunt 70% înzăpezite.

În total, în judeţ se acţionează în continuare cu patru freze şi 34 de utilaje pe drumurile judeţene, iar pe drumurile naţionale intervin nouă freze şi 26 de utilaje.

Tot pentru astăzi s-a organizat deplasarea la Iași a fetiţei internate în noaptea de marţi spre miercuri la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Botoşani. Salvată cu ajutorul unui ATV pe şenile, fetiţa are arsuri pe 15% din suprafaţa corporală şi va fi transportat cu un elicopter SMURD la Iași.

Ministrul a spus că situaţia din judeţul Botoşani este gravă, astfel că va rămâne acolo o perioadă mai lungă, iar în cursul acestei zile va merge cu un elicopter să survoleze zona de nord-est din judeţ, unde este cea mai critică situaţie.

O.D.