5.3 C
București
luni, 28 noiembrie 2022 - 3:37
No menu items!

Drumuri închise din cauza nămeţilor. Suluri de zăpadă pe A2, provocate de vânt

spot_img

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă şi să se mărească distanţa în mers între autovehicule

Trafic-de-iarna

Drumul naţional 24D Tuluceşti – Vârlezi (judeţul Galaţi) şi DN 11A Podu Turcului (judeţul Bacău) – Bârlad (judeţul Vaslui) sunt în continuare închise, din cauza zăpezii, iar pe altele sunt restricţii pentru traficul greu. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi pe drumurile naţionale din sud-estul ţării, vântul bate cu putere şi se formează suluri de zăpadă.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, zăpada de pe câmp este spulberată de vânt şi formează suluri pe Autostrada Soarelui (A2), mai ales între kilometrii 40-50 şi 65-75.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă şi să se mărească distanţa în mers între autovehicule. De asemenea, maşinile trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, iar conducătorii auto care pleacă la drum lung să aibă în autovehicul lanţuri antiderapante şi lopată.

Drumul naţional DN 24D Tuluceşti – Vârlezi (judeţul Galaţi) şi DN 11A Podu Turcului (judeţul Bacău) – Bârlad (judeţul Vaslui) sunt în continuare închise, din cauza zăpezii, iar pe altele sunt restricţii pentru traficul greu, au mai precizat reprezentanţii Infotrafic.

În judeţul Vaslui, traficul rutier a fost reluat, în condiţii de iarnă, pe tronsonul Fălciu – Murgeni al DN 24A, astfel că între Huşi şi Murgeni se circulă cu restricţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, DN 11A este în continuare închis circulaţiei pe sectorul Bârlad – Iveşti, fiind executate lucrări de deszăpezire pe aceeaşi arteră între localităţile Iveşti şi Podu Turcului, judeţul Bacău. De asemenea, sunt închise de peste 48 de ore şi cinci drumuri judeţenen din cele zece care erau înzăpezite marţi.