21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:36
No menu items!

Drum lung către casă. Polițiștii au OPRIT traficul pe Autostrada Soarelui, din cauza aglomerației

spot_img

Traficul a fost oprit de poliție pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers către Constanța, pentru a putea dirija șoferii pe cele două benzi de circulație către București. Alte filtre de poliție opresc mașinile pentru a-i controla pe șoferi dacă au consumat alcool sau droguri.

Centrul Infotrafic a anunțat, luni la prânz, că din cauza aglomerației extreme pe sensul către Capitală, în zona km 144-148 de pe Autostrada A2 Bucureşti –Constanţa, pe calea nr. 1 s-a procedat la oprirea traficului rutier pe sensul de mers către Constanţa, iar sub dirijarea efectivelor de poliţie, traficul către Bucuresti se desfăşoară pe cele 2 benzi de circulație.

Rute alternative

Poliția a mai anunţat că recomandă conducătorilor auto care se întorc de pe litoral, în această după-amiază, folosirea mai multor rute alternative:

– DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – Bucureşti;

– A2 – Feteşti sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – Bucureşti;

– DN 3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN 21 Călăraşi – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti (sau, din municipiul Călăraşi, DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti).

Șoferi prinși băuți sau drogați

Echipaje de poliție sunt și la Fetești dar și în alte puncte, unde se fac filtre pentru a-i depista pe șoferii care încalcă regulile. Unii au consumat alcool, alții droguri, alți conducători auto nu aveau documentele în regulă.

„La data de 01.05.2023, ora 11:13, polițiștii din cadrul BPA2 au oprit pentru control în stația de taxare auto marca BMW, cu nr. BT-11MSK, iar în urma testării conducatorului auto M.M.M cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru consumul de metamfetamina.

In data de 01.05.2023, politisti din cadrul B.P.A2 l-au depistat in trafic pe numitul V.A., in vârsta de 33 ani, care a condus autoturismul OPEL cu nr. B 707 RDG, in timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testului de respiratie fiind de 0,12 mg/l alcool pur in aerul expirat. In urma verificării a susnumitului in bazele de date ale Poliției Romane, acesta figurează cu dreptul de a conduce * CU RESTRICȚII – RETINUT *, situație asimilată SUSPENDĂRII”, au transmis polițiștii.

M. Nedelcu