21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 10:37
No menu items!

Drone de închiriat: le chemi să te fotografieze, te însoțesc acasă și la restaurant – VIDEO

spot_img

drone

Conceptul Gofor, gândit de Alex Cornell și Phil Mills, presupune ca printr-o aplicație de smartphone să poți „închiria” o dronă disponibilă în aer, notează Yahoo News.

Cei doi spun că nu e nevoie să fii un pasionat de tehnologie sau să știi neapărat cum funcționează dronele. Prin aplicație, cauți o dronă disponibilă în zona ta, iar printr-o comandă vocală poți cere să fii filmat sau fotografiat de sus în zona în care te afli.

De asemenea, dacă vrei să mergi la un restaurant și vrei să afli dacă sunt ocupate toate mesele sau e deschisă terasa poți trimite o dronă, iar prin diversele rețele de socializare îți comunică toate detaliile și-ți transmite imagini filmate.

Mai mult, dacă de exemplu mergi spre casă și crezi că drumul nu este foarte sigur, poți chema o dronă să te însoțească și să-ți arate dacă în zonă sunt pericole. Poți trimite o dronă înainte pe o stradă să-ți arate locurile de parcare în zona în care urmează să ajungi.

Proiectul pilot se află deja în teste în câteva orașe din Statele Unite. Însă, marele impediment este legat de legislație. Autoritățile vorbesc în continuare de faptul că dronele ar putea încălca drepturile la viața privată.

 C.A.