22.8 C
București
sâmbătă, 13 august 2022 - 3:18
No menu items!

Droguri la colet. DIICOT a anihilat o grupare care aducea stupefiante prin firmele de transport

spot_img

Polițiștii și procurorii DIICOT fac cercetări cu privire la mai multe persoane implicate în traficul de droguri, care aduceau, prin intermediul unor firme de transport, colete cu stupefiante în țara noastră.

Anchetatorii au demarat, miercuri, percheziții la suspecți, în mai multe locații din București și din județul Ilfov. Ultimul transport suspect, de la care a plecat ancheta, a fost un colet de 10 kilograme. 

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 05.06.2021-10.06.2021, a fost introdus în România, prin intermediul unei firme de transport, pe ruta Spania- România, un colet având o greutate de 10 kg, în interiorul căruia au fost disimulate şase pachete ce conţineau cantitatea de 2728,3 grame canabis, droguri de risc ce urmau a fi comercializate în municipiul Bucureşti către consumatori de astfel de substanţe”, se arată într-un comunicat DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de aproximativ 145,22 grame de canabis şi 352,04 grame de alpha-PHP, drog de mare risc. 

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au fost conduse, în vederea audierii, două persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

M. Nedelcu