1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:25
No menu items!

Droguri de milioane…de euro, în vama Turnu / UPDATE

spot_img

Peste 50 de kilograme de tablete de ecstasy au fost descoperite ascunse într-un camion, în lăcașuri special amenajate

ecstasy

  • UPDATE

Cetăţeanul turc prins în Vama Turnu cu peste 200.000 de pastile de ecstasy în valoare de două milioane de euro a fost arestat preventiv, anchetatorii precizând că bărbatul, căutat în Germania pentru infracţiuni economice, a prezentat la graniţă documente false din care reieşea că este bulgar.

Potrivit unui comunicat de presă comun transmis sâmbătă de Poliţia de Frontieră Arad şi DIICOT, cetăţeanul turc, în vârstă de 39 de ani, care a fost prins în noaptea de vineri spre sâmbătă în timp ce încerca să treacă graniţa în Ungaria la volanul unui tir înmatriculat în Franţa, a folosit documente de identitate falsificate.

Cetăţeanul turc, Kaymak Kayhan, le-a prezentat poliţiştilor de frontieră un paşaport fals, aparent emis de autorităţile bulgare pe numele Myumyunov Redzhep.

În urma controlului, în autotrenul condus de bărbat a fost găsită cantitatea de 56,51 de kilograme de ecstasy (203.480 de comprimate), drogurile fiind ascunse în pereţii maşinii.

Potrivit sursei citate, procurorii DIICOT Arad au dispus începerea urmăririi penale împotriva cetăţeanului turc, pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic ilicit de droguri de mare risc, iar judecătorii Tribunalului Arad au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Anchetatorii afirmă că bărbatul a adus drogurile din Belgia şi urma să le predea la Istanbul. Din motive încă necunoscute, el s-a răzgândit şi nu a mai plecat în Turcia, încercând noaptea trecută să se întoarcă în Belgia.

Anchetatori Antidrog au capturat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în vama Turnu din judeţul Arad, aproximativ 200.000 de pastile ecstasy în valoare de două milioane de euro.

Surse din poliție au precizat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, camionul a fost oprit de anchetatori, care au descoperit, ascunse în locaşuri speciale din remorcă, mai multe pungi vidate cu pastile ecstasy, fiind vorba despre aproximativ 200.000 de comprimate.

Potrivit surselor citate, drogurile cântăresc 56 de kilograme şi valorează aproximativ două milioane de euro.

Şoferul a fost ridicat şi dus la sediul DIICOT pentru auderi, el urmând să fie cercetat pentru trafic internaţional de droguri.

R.D.