12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 15:43

Drapelul României, batjocorit într-o unitate militară. FOTO

spot_img

 Steagul decolorat și sfâșiat este arborat la intrarea în Muzeul Național al Aviației Române

 steag-muzeul-aviatiei

Dacă în aşa zisul Ţinut secuiesc, majoritatea primarilor sau preşedinţilor de consilii judeţe ai UDMR sau PCM au manifestat deseori lipsa de respect faţă de însemnele naţionale, cu precădere faţă de drapel, regăsim aceeaşi atitudine şi în Bucureşti, la o instituţie din subordinea Forţelor Aeriene Române.

Muzeul Naţional al Aviației Române, instituţie fondată în 1990 printr-o Hotărâre a Guvernului României, îşi desfăşoară încă de înfiinţare activitatea în subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene Române, scrie expresmagazin.ro. Cu toate acestea, deşi armata este asociată de cele mai multe ori cu respectul faţă de simboluri şi însemne, încă de la intrare, muzeul dezamăgeşte tocmai prin lipsa de respect faţă de drapel. Mai mult decât atât, dincolo de gestul simbolic inacceptabil de a flutura un drapel sfâşiat şi decolorat în faţa unui obiectiv militar, dezinteresul conducerii muzeului încalcă şi legislaţia în vigoare.

Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice răspund, în condiţiile legii, de arborarea şi menţinerea în stare corespunzătoare a drapelului României pe edificiul şi în sediul acestora

Hotărârea 1.157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României
art. 2, alin. 2

Andrei Tudor