6.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 4:45

Dragoș Săvulescu a fost reținut, după ce a fost dat de gol de iubită că se află în Grecia

spot_img

Fostul acționat de la Dinamo, Dragoș Săvulescu, a fost reținut, duminică noaptea, de polițiști în Grecia. Și asta după ce iubita acestuia a postat imagini din vacanța de pe insula Mykonos, deși omul de afaceri nu ar fi trebuit să părăsească Italia.  

Poliţia Română anunţă, luni, că Dragoş Săvulescu a fost reţinut în Grecia.

Afaceristul a fost ridicat de autoritățile elene la miezul nopții, iar în jurul orei 3.00 a fost confirmată în România reținerea acestuia.

”În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, Dragoş Săvulescu a fost reţinut, de autorităţile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos)”, a transmis Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, luni, acesta urmează a fi prezentat instanţei, pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Iubita fugarului Dragoș Săvulescu, fotomodelul de naționalitate albaneză, Angela Martini, a postat pe contul public de Instagram, la story, imagini cu el în Mykonos, Grecia, în condițiile în care acesta risca să fie arestat în baza mandatului internațional de arestare emis de România, dacă părăsea Italia.

Imaginile au fost postate în urmă cu câteva zile, iar cele mai recente în urmă cu doar o zi.

Condamnat la 5 ani de închisoare în România

În anul 2019, în februarie, Dragoș Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, alături de fostul primar al Constanței Radu Mazăre și de Cristi Borcea, în dosarul retrocedărilor plajelor din Constanța.

Săvulescu a fugit însă din România înainte ca instanța să îl condamne definitiv și s-a stabilit în Italia.

Curtea de Apel din Napoli a respins cererea de extrădare. Judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani și jumătate de închisoare cu executare în doi ani și cinci luni cu suspendare, dar pe teritoriul Italiei.

În motivarea deciziei Curții de Apel din Napoli, judecătorii italieni au susținut că Dragoș Săvulescu are afaceri în Italia, vorbește limba italiană și nu se impune ispășirea pedepsei în România.

                                                                                                                    Adina Silav