11 C
București
miercuri, 3 martie 2021 - 13:01

Dragoş Anastasiu, ales preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane

Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines Group, a fost ales marţi, în cadrul Adunării Generale a Membrilor AHK România, în funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România).

Anastasiu îi succede lui Radu Merica (RER Recuperare Ecologica și Reciclare), al cărui mandat a expirat, potrivit unui comunicat al AHK.

Dragoş Anastasiu a fost ales în Consiliul Director al AHK România în 2011.

”Scopul nostru este de a intensifica bunele relaţii economice româno-germane, iar sarcina noastră este de a susţine companiile germane şi pe cele româneşti la intrarea pe piaţa din România, respectiv Germania. Preiau cu mare plăcere funcţia de Preşedinte al AHK România şi mă voi implica în continuare pentru susţinerea proiectelor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane”, a declarat Anastasiu.

Acesta este cel de-al treilea preşedinte al AHK România, înfiinţată în 2002, după Karl-Josef Baum și Radu Merica.

În Consiliul Director au fost aleşi şi câţiva membri noi: Iuliu Cadar (Autonet Import), Wargha Enayati (Versa Puls Media), Daniel Metz (EBS Romania) şi Cristian Secoşan (Romelectro).

Noul Vicepreşedinte este Juan Gruben (Commerzbank).

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și cea mai mare Cameră de Comerț bilaterală din România, cu peste 530 de firme membre.

V.B.