8 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 22:39
No menu items!

Dragoș Munteanu și-a luat zborul de la TAROM, „aterizând” la Bruxelles, pe un post plătit „gras”

spot_img

Dragos Munteanu 

Șeful Departamentului Siguranță Zbor și Calitate al TAROM, Dragoș Munteanu, „și-a luat zborul” din companie, pentru un post la Bruxelles, în Organizația Europeană de Cooperare pentru Siguranța Navigației Aeriene – EUROCONTROL.

„Organizația Europeană de Cooperare pentru Siguranța Navigației Aeriene este un fel de ROMATSA al Europei. Sau, mai pe românește, Dragoș Munteanu devine un fel de europarlamentar al aviației,  postul fiind remunerat cu mii de euro pe lună, au explicat specialiștii în domeniu pentru Sursa Zilei.

Sursa Zilei a dezvăluit că Dragoș Munteanu a cheltuit, anul trecut, milioane de euro pe mâncare, uniforme, saci de plastic, cărucioare, pahare de coniac, farfurii de porțelan, umerașe, bețișoare de cocktail și periuțe de unghii pentru stewardese. El a avut grijă ca din magazia TAROM să nu lipsească ceainice de plastic, clești pentru gheață, clești pentru pâine, coșuri de pâine, cuțite, furculițe și lingurițe de inox, tăvițe pentru gheață și vase pentru gheață în valoare de peste 30.000 de euro.

La începutul anului, când Departamentul Inflight (servicii la bordul aeronavelor), condus de același Dragoș Munteanu, a fost preluat de directorul adjunct Laurențiu Mezei, s-a dispus un control intern. Inventarul achizițiilor, departe de a fi finalizat, arată cheltuieli fără documente, de aproximativ 4 milioane de euro în 2013.

„După primele zile s-a constatat că lipsesc pături în valoare de aproximativ 40.000 de euro. Conducerea TAROM a stabilit că angajații Serviciului Inflight, de cele mai multe ori, nu au completat documentele de livrare cu ce s-a consumat și marfa retur”, ne-au declarat surse din companie.

Dragoș Munteanu este director la Tarom din mandatul de ministru al lui Radu Berceanu și avea un salariu de aproape 14.000 lei pe lună. Munteanu a fost inspector la Autoritatea Aeronautică și director la compania lui Nelu Iordache, Blueair, înainte de a fi numit la Tarom. Doi piloți din cadrul companiei aeriene și-au depus CV-urile  pentru postul lăsat liber de Dragoș Munteanu, ne-au declarat sursele din Ministerul Transporturilor.

Ștefan Etveș