4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 2:05
No menu items!

Dragoș Diaconescu, din dosarul DIICOT, apare la o recepție a lui Traian Băsescu

spot_img

Unul dintre cei aduși la sediul DIICOT pentru a fi audiat în dosarul fraudelor bancare nu este un personaj cunoscut opiniei publice, însă apare într-o ipostază extrem de interesantă.

Fost colonel de Securitate, Dragoș Diaconescu apare la o recepție dată de președintele Traian Băsescu, cu ocazia Zilei Naționale de 1 decembrie. Îl puteți vedea în imagini.

Fost colonel de Securitate

 

Despre el se știe că, înainte de 1989, a fost coordonatorul oficiului „Argus” al Securităţii, departament care avea ca atribuţii misiuni de spionaj, trafic cu arme şi terorism, toate îndreptate împotriva statelor occidentale. Conform site-ului ziaruldeinvestigatii.ro, Una din acţiunile „memorabile” ale colonelului a fost afacerea Lucano, care a fost investigată de Interpol, FBI şi serviciile secrete din Austria, Germania, Italia, Elveţia şi Hong Kong. La bordul vasului Lucano se afla o tehnologie atomică  importantă, motiv pentru care a fost minat şi scufundat, din ordinul unui serviciu secret.

CITEȘTE ȘI Fostul ginere al „securistului” Diaconescu, finul lui Dan Besciu

Pentru a se pierde urma acestei afaceri cu materiale radioactive, autorităţile române au furnizat, în anul 1985, Ambasadei Austriei la Bucureşti documente provenind de la Uzinexportimport, prin care se “dovedea” că pe vapor s-ar fi aflat motoare de avion. Documentele respective fuseseră “fabricate” chiar de către Oficiul “Argus”, instituţie subordonată Ministerului Comerţului Exterior şi condusă de colonelul Dragoş Diaconescu.