2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:28
No menu items!

Dragnea: Va fi o autostradă Sibiu-Braşov-Bacău şi una Sibiu-Piteşti. Prima ar putea fi Sibiu-Braşov

spot_img

Dragnea_SZ-500x338

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că România va investi atât pentru o autostradă Sibiu-Braşov-Bacău, cât şi pentru tronsonul Sibiu-Piteşti, ordinea urmând a fi stabilită într-un master-plan.

”Este posibil ca prima să fie Sibiu-Braşov. Este posibil. Nu vă poate da nimeni un răspuns acum, pentru că aceste lucruri se negociază şi cu Comisia Europeană, pentru că este vorba despre traseele de transport european. Este o anumită parte din Europa care doreşte ca prima să înceapă Sibiu-Piteşti şi există şi o altă părere, ca prima să fie Sibiu-Braşov”, a spus Dragnea, într-un interviu pentru ProTV.

În prezent, strategia pentru investiții în autostrăzi este discutată la nivel guvernamental. Varianta Sibiu-Pitești face parte din Coridorul IV european și ar lega de piețele europene zona de producție a celui mai mare exportor al României – Dacia Renault. Pe de altă parte, soluțiile care iau în considerare favorizarea unei investiții Brașov-Sibiu se bazează pe relevanța economică în creștere a județului Brașov.

Întrebat care este părerea sa, vicepremierul a răspuns: ”A mea ar fi Sibiu-Braşov. Nu ştiu cât va conta”.

În privința accizei suplimentare de 7 eurocenți pe litrul de carburant, Dragnea a spus că sumele se vor duce la bugetul de stat și de acolo către investițiile în autostrăzi.

SZ