Dragnea, la congresul TSD: Cei care se simt amenințați de schimbări încearcă să saboteze reformele. Ce a spus despre protestatari

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la congresul Tineretului Social Democrat (TSD) care se desfășoară la București, că partidul pe care îl conduce nu va da înapoi în fața celor care se tem de schimbare și încearcă să “saboteze” reformele.

Dragnea a menționat, printre altele, că PSD se luptă astăzi cu “mize grele”, cum ar fi reforma fiscală, reforma din justiție, creșterea veniturilor românilor, relansarea economiei și aducerea la zi a infrastructurii , iar, din păcate, adversarii politici, dar și alți adversari “implicați ilegal în lupta pentru putere”, încearcă, cu orice preț, să pună piedici eforturilor guvernanților.

“PSD nu va da înapoi. Când vrei să smulgi societatea din stagnare trebuie să îți asumi un anumit tip de acțiune și să o duci până la capăt, indiferent de piedici și de adversari (…) Cu siguranță știți și vedeți că mulți nu vor schimbare și vor încerca să ne oprească. Sistemul însuși, despre care se vorbește generic, manifestă totdeauna, oriunde, o rezistență la schimbare. Sunt unii care se simt amenințați de aceste schimbări (…) și vor încerca să te lovească, să ne lovească. Sunt mulți care au de pierdut în urma schimbărilor pe care am început să le facem, dar să nu uitați că cei mai mulți, zdrobitor de mulți au de câștigat”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că nu va accepta să fie complice cu cei care se opun reformelor, indiferent de obstacolele care i se pun în față. Dragnea a afirmat că nu vrea să fie complice cu cei care vor “să țină România pe loc”, cu cei care timp de 12 ani au construit “cu migală” un sistem “corupt și nenorocit” care “sugrumă drepturi și libertăți”, care vor să se substituie democrației și votului a milioane de români pentru a controla țara, care vor să fie mai presus de lege și nu doresc ca România să devină cu adevărat un stat de drept, cu cetățeni liberi, ale căror drepturi fundamentale să fie respectate.

Dragnea despre protestatari: Cred că nu au toate informațiile

Protestatarii nu dețin cel mai probabil toate informațiile în ceea ce privește modificările la Codul fiscal, consideră președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD.

Întrebat de jurnaliști ce mesaj are pentru cei care protestează duminică seara, Dragnea a spus: “Am auzit și eu asta. În ceea ce privește modificările la Codul fiscal noi ne urmărim programul de guvernare care a fost susținut de milioane de români. Este și vorba de un pachet de măsuri care ajută și creșterea veniturilor la bugetul de stat, care asigură și stabilitatea fondului de pensii, care simplifică procedurile pentru firmă și care în unele situații chiar mărește salariile nete pentru salariați, iar firmele nu plătesc mai mult. Din punctul meu de vedere cred că nu au toate informațiile”.

Liderul PSD a menționat că nu a existat niciun fel de ezitare în privința măsurilor fiscale, la care a lucrat în toată această perioadă împreună cu premierul Mihai Tudose.

Liviu Dragnea a anunțat, însă, o serie de modificări la Codul fiscal, în sensul acordării unor avantaje angajaților din sectorul IT, modificări la care Guvernul lucrează în această perioadă.

Dragnea a reafirmat că impozitul pe venit pentru sectorul IT rămâne zero.

“Avem o singură problemă care va fi rezolvată de către Guvern – cei care lucrează în IT care aveau deja impozitul pe venit zero, dar sunt mai multe variante pe care colegii din guvern o să le propună și în așa fel încât firmele din IT să aibă avantaje în continuare. Impozitul zero rămâne. Salariile oricum nu le scad, se pune problema dacă firma cheltuiește mai mult. Nu-s probleme”, a declarat Liviu Dragnea.

El a spus că s-a lucrat foarte mult cu specialiști la ordonanța privind Codul fiscal și nu vede de ce aceasta ar fi neconstituțională, așa cum spun liberalii.

“S-a lucrat foarte mult la acest act normativ și s-a analizat și cu specialiști în drept constituțional și în domeniul fiscalității și în domeniul juridic. Nu văd de ce ar putea sa fie neconstituțională o astfel de ordonanță”, a spus liderul PSD.

Dragnea a precizat, pe de altă parte, că îl susține pe Gabriel Petrea pentru șefia Organizației de tineret a PSD și a adăugat că nu a dispărut din țară în aceste zile.

“Am venit să-l susțin și pe el și pe toți colegii tineri, e un eveniment important pentru ei, dincolo de realegerea președintelui. Am fost văzut prea des înainte. Am citit și eu ba că am fost plecat din țară, ba că n-am ieșit nu știu unde. Miercuri am stabilit cu premierul, vicepremierul și secretarul general să mergem în Constanța și ne-am întors sâmbătă. Și toate zilele de dinaintea ședinței de guvern de miercuri, în fiecare zi și seară am lucrat împreună cu colegii din guvern pentru a finaliza ordonanța privind modificarea Codului fiscal, ceea ce pentru noi este foarte important”, a precizat președintele PSD.

foto: agerpres

NICIUN COMENTARIU