5.3 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023 - 20:13
No menu items!

Dragnea i-a pus gând rău lui Victor Ponta? UPDATE

spot_img

La scurt timp după ce Antonescu a anunţat că va candida în Teleorman şi nu în Bucureşti, aşa cum anunţase iniţial, au început să apară şi speculaţiile. Gurile rele spun că ţinta tandemului Antonescu-Dragnea este Victor Ponta.

Anunţul lui Antonescu potrivit căruia va candida în Teleorman, sub aripa lui Liviu Dragnea, a făcut valuri în interiorul USL. Unii spun că primul pas al tandemului ar fi preluarea, de către Dragnea, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaşilor, apoi, înlăturarea din fruntea PSD a lui Victor Ponta. Pe de altă parte, analiştii politici au explicat că, prin mutarea la Teleorman, Antonescu urmăreşte să-şi asigure un scor confortabil. Repetarea scenariului din 2008, când şi-a câştigat mandatul de pe locul II, la redistribuire, ar fi devastatoare asupra imaginii liderului liberal, dar şi asupra raportului de putere cu Victor Ponta. Întrebat de redactorii Sursazilei. ro cum vede acest scenariu, vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, a refuzat să comenteze.

Lăzăroiu: Antonescu vrea un om care să riște

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu susține că Antonescu candidează în Teleorman pentru că a înțeles că are nevoie de două capete de pod în PSD, întrebându-se ironic dacă Dragnea şi-ar asuma riscuri în cazul în care USL l-ar susţine pentru funcția de premier. „De fapt, Crin Antonescu a înțeles că are nevoie de două capete de pod în PSD. În caz că se năruie unul, să se sprijine pe celălalt. Cum Ponta s-a cam surpat, ar mai fi Dragnea. E clar că Ponta nu îi mai poate garanta lui Crin presedinția țării. Nu e suficient de determinat, e prea ezitant când vine vorba de partenerii internaționali. Lui îi trebuie un om mai dintr-o bucată, care să nu cedeze pe parcurs, dispus să încalce regulile și să își pună libertatea în pericol. Adică să riște. Pare Dragnea un astfel de om? Și-ar asuma Dragnea toate aceste riscuri dacă ar fi susținut de PSD și PNL pentru funcția de premier?”, a scris Lăzăroiu pe pagina personală de Facebook. (A.M)

UPDATE: Liviu Dragnea: Nu vreau şefia Guvenului şi nici a PSD

Liviu Dragnea exclude scenariile vehiculate în ultimele zile potrivit cărora ar vrea şefia Camerei Deputaţilor, apoi Guvernului şi a partidului, menţionând că scenariul real e Victor Ponta premier desemnat, iar deputat. „Scenariul ăsta de unde e? De la B1, de la doamna Țițirigă? Îi transmit salutări. Nu există un asemenea scenariu. Scenariul e ăla pe care-l știu eu: prim-ministru -Victor Ponta, candidat la Președinția României – Antonescu, eu – deputat în Parlamentul României”, a explicat Dragnea. El a menţionat şi că nu s-a discutat până acum ca el să devină preşedintele Camerei. „Nu, pentru mine o funcție este importantă dacă îți atingi un obiectiv sau realizezi ceea ce ai în minte. Poți s-o faci ca deputat, ca președinte, ca vicepreședinte, e mai puțin important. Și acum, în 9 decembrie, din câte știu eu, se candidează pentru funcția de parlamentar, nu pentru funcția de președinte al Camerei”,  a spus el. (A.M)

Ponta: Dragnea va face parte din Guvern

Victor Ponta a anunțat, înainte de ședința USL, că Liviu Dragnea va face parte din Guvern, apreciind că acesta va fi principalul responsabil pentru reforma administrației românești și pentru o adevărată descentralizare.

„Liviu Dragnea este un om cu o foarte mare experiență în administrația locală și va fi alături de mine după 9 decembrie principalul responsabil în cadrul Guvernului pentru reforma administrației românești și pentru o adevărată descentralizare. Este cel mai potrivit pentru acest lucru”, a susținut Ponta, respingând astfel scenariul potrivit căruia Dragnea ar urmări să preia preşedinţia Camerei Deputaţilor.

El a subliniat că se simte amuzat de scenariul lansat în media potrivit căruia Liviu Dragnea ar urma să preia funcția de prim-ministru şi chiar de şef al PSD, punctând că moare de râs când citește anumite articole din presă.