Dragnea: Guvernul sprijină proiectele Primăriei Capitalei

Liviu Dragnea a explicat, duminică seara, la Antena 3, că sunt discuții între Guvern și Primăria Capitalei pe seama proiectelor de investiții prioritare pentru Regiunea București-Ilfov și că se încearcă găsirea de soluții optime.

„Încerc să nu răspund la atacuri personale, aşa cum nu am făcut nici săptămâna asta, dar nu pot să nu iau apărarea Guvernului în ansamblu, nu pot să fiu de acord cu acuzaţii la adresa Guvernului nostru. Vorbeam de acuzaţii la adresa Guvernului că ar fi blocat proiectele Primăriei Capitalei. Au fost discuţii cu membrii Cabinetului, s-au făcut comisii mixte pe temele convenite de comun acord, cred că lucrează şi astăzi şi s-au întâlnit şi cu o zi înainte de CEX pentru ELCEN. A fost o hotărâre de transfer de acţiuni, iar după o săptămână Guvernul a adoptat OUG”, a spus Dragnea.

El a precizat că primarul Capitalei, Gabriela Firea, știe toate aceste lucruri. „Oamenii au participat la întâlniri! Centura Bucureştiului. Au fost nenumărate întâlniri, am citit comunicatul de la Transporturi, nu intru în detalii, nu e treaba mea, dar am vorbit cu ministrul săptămâna asta şi mi-a spus că se munceşte să se identifice răspunsuri pentru întrebări constituţionale, să vedem dacă o autoritate locală poate deţine un drum pe teritoriul altei localităţi. S-au tot întâlnit, e bine să îi asculţi şi pe cei care trebuie să dea răspunsuri. De asemenea, am avut discuţii cu colegii de la Primărie şi am decis să iniţiem un proiect de lege şi s-a votat în Senat pentru trecerea Centurii la Primărie”, a precizat Dragnea.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU