13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:08
No menu items!

Dragnea: Ghemul de putere care este acum la Bucureşti trebuie să fie rupt

spot_img
Dragnea: Ghemul de putere care este acum la Bucureşti trebuie să fie rupt
foto: realitatea.net

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat marţi, la o dezbatere pe tema regionalizării şi descentralizării, că „ghemul de putere” de la Bucureşti trebuie să fie rupt, subliniind că regionalizarea nu poate pune sub semnul întrebării caracterul naţional al statului.

„În ceea ce priveşte descentralizarea, ghemul de putere care este acum la Bucureşti, pe care îl ştim cu toţii, pe care îl simţim cu toţii, trebuie să fie rupt. Nu se va pune problema niciodată ca un proces de regionalizare să pună sub semnul întrebării caracterul naţional al statului român. Nu trebuie să ne fie frică de lucrul ăsta, pentru că transferul de competenţă către autorităţile locale înseamnă, de fapt, să ducem puterea mai aproape de oameni”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a arătat că instituţiile judeţene ale căror conduceri sunt numite de la Bucureşti nu vor fi interesate de percepţia cetăţenilor asupra serviciilor pe care le oferă şi a pledat pentru trecerea acestor instituţii în subordinea primăriilor sau a Consiliilor Judeţene.

„Niciodată o instituţie judeţeană care acum e condusă de la Bucureşti, unde conducerea este numită de la Bucureşti, nu va fi interesată de modul cum percep oamenii serviciile pe care le furnizează. Dacă le vom trece la Consiliul Judeţean sau la primărie, primarii şi preşedinţii de Consilii judeţene vor fi primii interesaţi ca oamenii să fie mulţumiţi pentru că ei vor avea în mână acest instrument”, a mai spus Dragnea.

A.V.