3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:11
No menu items!

Dragnea: Familiile pesediste nu se preocupă dacă la DNA va fi Kovesi sau nu

spot_img

Dragnea: Familiile pesediste nu se preocupă dacă la DNA va fi Kovesi sau nu

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că disputa din USL legată de eventuala propunere la şefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a Codruţei Kovesi nu va duce la ruperea Uniunii, precizând că “familiile pesediste” şi electoratul nu se preocupă de acest subiect.

Dragnea a fost întrebat cum vede nemulţumirea exprimată de preşedintele PNL, Crin Antonescu, faţă de o eventuală propunere a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA. “Va trebui să aibă o discuţie cu prim-ministrul Victor Ponta, noi am discutat în partid subiectul ăsta – nu azi, ci în perioada trecută -, Victor Ponta este ministrul interimar al justiţiei, are toate competenţele stabilite de lege să facă aceste propuneri şi noi am luat decizia că nu discutăm în partid care să fie propunerile pe care să le facă Victor Ponta. Pentru că, ce ar fi însemnat? Ar fi însemnat la noi la BPN să vină fiecare membru cu câte un procuror de mână, să facem un casting şi să alegem. Nu se poate aşa ceva”, a susţinut secretarul general al PSD.

El a precizat că disputa din USL pe tema eventualei desemnări a Codruţei Kovesi la şefia DNA nu este suficient de puternică pentru a duce la ruperea Uniunii. “USL a fost construită acum doi ani şi ceva de zile, e o structură politică puternică, o alianţă politică care s-a aşezat bine şi s-a întărit bine în toate judeţele şi funcţionează în regulă. Și, dincolo de orice, este o alianţă politică care a căpătat un mandat serios de la populaţie să guverneze. (…) Cred că USL va merge în continuare, au mai fost teme de dispută între noi, vor mai fi probabil, nu cred că pentru un asemenea subiect se poate rupe USL”, a răspuns Dragnea.

De asemenea, secretarul general al PSD a spus că nu crede că subiectul privitor la propunerea lui Kovesi la şefia DNA poate genera nemulţumirea membrilor de partid sau a electoratului. “Aveţi dumneavoastră aceste informaţii că în rândul membrilor PSD este o dezbatere în fiecare casă, în fiecare familie pesedistă, dacă va fi sau nu Codruţa Kovesi acolo? (…) Temeri există pentru oricine, orice propunere… nici măcar nu ştiu dacă o va propune pe Codruţa Kovesi, noi discutăm de fapt de o ipoteză. Eu nu l-am întrebat pe Victor Ponta, nu l-a întrebat nimeni de la noi şi nici nu-l vom întreba. O să aflăm atunci când va face propunerea oficială, dar să nu credeţi că în partid acum toată lumea… Eu am fost la toate conferinţele judeţene din ultimele zile. Nimeni nu a ridicat această problemă”, a susţinut Dragnea.

Raluca Dan