Dragnea: Eu nu scap, dar voi merge până la capăt să ofer un cod penal tuturor justițiabililor

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că  viitorul cod penal este dedicat justițiabililor și că va duce lupta până la capăt, chiar dacă el nu scapă.

Liviu Dragnea a comentat, miercuri, decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite Codul Penal la Cutea Constituţională a României.

„Este un cod penal dedicat justiţiabililor din România şi vreau să vă spun cu tot respectul că de un an de zile m-am săturat de aceste petarde aruncate de unii şi de altii în ceea ce priveşte persoana mea. Decizia a fost ca eu să fiu anihiliat, acum că e vorba de abuz în serviciu, mâine pot să îmi facă 2.000 de dosare. Când şi-au pus o ţintă, nu există destinul. Joacă pierderea unei puteri oculte, dar nu putem lăsa mii de oameni din România, oameni nevinovaţi să tremure până ajung în faţa instanţei, până află sentinţa şi să nu se ştie dacă rămân în libertate. Aşa ceva nu poate fi acceptabil”, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a promis că va merge până la capăt, chiar dacă nu scapă de o condamnare. „Eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie şi vă spun pe româneşte, ca la noi în Teleorman: Vreau să duc această luptă până când fie care român să ştie că poate avea incredere în justiţie. Nu vorbiţi că există un preşedinte la Cotroceni care trimite un consilier care să ameninţe un judecător? Că s-au obținut case cu acte false, că s-au obținut denunțuri fals, că sunt oameni care au stat la pușcărie. Eu când am spus acest lucru, nu cred că o să scap, dar vreau ca atunci când am terminat această funcție să știu că am lăsat în urmă o țară mai bună. Eu cred că Dumnezeu ne va ajuta”, a spus Dragnea.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU