2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:27
No menu items!

Dragnea dezvăluie numele „securistului”: Marcel Opriș, șeful STS

spot_img

Liviu Dragnea 3

Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, joi, că șeful de “aşa-zis” serviciu secret care “umblă prin târg” şi spune că descentralizarea făcută de el vizează acoperirea unor greşeli în plata de ajutoare sociale este Marcel Opriș, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Acel domn a spus că există anumite nereguli în acordarea unor ajutoare sociale de încălzire către anumiţi cetăţeni din România, că are aceste informaţii, că sunt undeva într-un studiu. De asemenea, a spus că, prin procesul de descentralizare, se urmăreşte ca acele nereguli să fie acoperite şi eu vreau să pun câteva întrebări: dacă ştie, a ştiut sau ştie în continuare că există nereguli sau ilegalităţi în procesul de alocare a ajutoarelor sociale, cum poate să explice că un proces de descentralizare ar putea acoperi aceste ilegalităţi, în condiţiile în care s-a spus public că tot ce înseamnă inspecţie şi control rămân la nivelul ministerelor, cum ar putea fi acoperite aceste ilegalităţi? Doi: de ce nu le face publice? Şi trei: nu cumva dacă tot deţine de foarte mult timp aceste informaţii despre presupuse ilegalităţi, nu cumva este tăinuitor? Este vorba de domnul Opriş de la STS.

Liviu Dragnea

vicepremier

“Cert este că UDMR susţine procesul de descentralizare şi USL susţine procesul de descentralizare, spre deosebire de instituţii şi alţi şefi de instituţii, care nu susţin acest proces. De exemplu, este un şef de aşa-zis serviciu secret din România care umblă prin târg spunând că eu vreau să fac procesul de descentralizare ca să acopăr nu ştiu ce greşeli care s-au făcut în plata unor ajutoare sociale sau ceva de genul ăsta. Eu îl rog, ca să nu folosesc cuvântul «somez», să iasă public şi să spună pentru că, dacă nu, în două-trei zile ies eu şi spun despre cine este vorba”, declara, marți, Liviu Dragnea, după o întâlnire cu parlamentari UDMR pe tema descentralizării.

El a precizat că s-a săturat de această atitudine “securistă” a unora.

Dragnea a mai spus că este vorba despre un şef de serviciu “la nivel naţional”. “În 2-3 zile vă spun. Să nu credeţi am făcut declaraţia aiurea”, a adăugat Dragnea. În momentul în care jurnaliştii i-au replicat că sunt doi-trei şefi de servicii secrete în România, vicepremierul a adăugat că există “mai mulţi care zic că sunt de la nişte servicii aşa-zis secrete”.

Liviu Dragnea a mai spus că respectivul şef de “aşa-zis serviciu secret bate câmpii”, “bârfeşte” şi “merge cu intriga”, el arătând că-i lasă acestuia la dispoziţie trei zile pentru a vedea dacă are onoare să spună lucrurile public. “Bate câmpii. Dar joi cel mai târziu vă spun. E un seminar pe la Banca Naţională, când ies de acolo vă spun, dacă între timp nu iese dumnealui, pentru că face o acuzaţie foarte gravă”, a completat Dragnea.

El a adăugat că respectivul şef de “aşa-zis serviciu” obişnuieşte de ani de zile să facă acuzaţii grave în ceea ce-l priveşte. Întrebat de ce aşteaptă trei zile, Dragnea a precizat: “Ca să-i dau posibilitatea să vedem dacă are onoare să iasă să spună. Pentru că e vorba de acuzaţii foarte grave pe care le face şi pe care obişnuişte să le facă de ani de zile şi în ceea că mă priveşte şi în ceea ce-i priveşte pe alţii şi nu mai vreau să existe în România o astfel de atitudine securistă, nu numai în ce mă priveşte pe mine”.

Liviu Dragnea a adăugat că ţara nu poate fi însănătoşită dacă şefi de instituţii “bârfesc sau merg cu intriga”. El a ţinut să precizeze că acuzaţiile nu i-au fost transmise personal. “Nu mie mi-a transmis”, a spus Dragnea.

R.D.