16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 19:23

Dragnea: Cred că sunt şanse foarte mici să mai discutăm de cooptarea la guvernare a PP-DD

spot_img

Liviu Dragnea a precizat că obiectivul primei întâlniri cu PP-DD a fost constituirea majorităţilor în judeţe

Liviu Dragnea_SZ

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în opinia sa sunt şanse farte mici să se mai discute despre cooptarea PP-DD la guvernare.

Cred că sunt şanse foarte mici să mai discutăm de cooptarea la guvernare a PPDD, nediscutând niciodată într-un mod serios. A fost o întâlnire preliminară care a avut ca obiectiv judeţele unde putem construi majorităţi. Nu a fost neapărat o condiție din partea noastră dar era foarte important pentru că vrem să vedem dacă în PP-DD — și noi sperăm să se întâmple asta — există o coerență între acțiunea la nivel național și acțiunile din județe și în funcție de asta săptămâna viitoare ne putem întâlni să facem o evaluare a colaborării la nivel local.

Liviu Dragnea
președintele executiv al PSD

El a fost întrebat în ce stadiu se află negocierile dintre PSD şi PP-DD. “Suntem ca la început, adică mai avem puţin şi începem“, a precizat Dragnea.

Președintele executiv al PSD a menţionat că în acest moment sunt cinci judeţe unde s-au constituit majorităţi împreună cu PP-DD. “Mai sunt 10-11 judeţe unde este posibil să se realizeze majorităţi. Cred că ne putem vedea săptămâna viitoare cu PP-DD să analizăm ce s-a întâmplat în această perioadă în ce priveşte posibila constituire a majorităţilor în teritoriu“, a adăugat Dragnea.

El a a menționat că obiectivul primei întâlniri cu PP-DD a fost constituirea majorităţilor în judeţe.

Nici de la început nu s-a pornit cu intrarea la guvernare a PP-DD, obiectivul nostru principal a fost în permanenţă colaborarea locală“, a precizat Dragnea.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, pe 10 iunie, că nu a avut niciun fel de discuţii cu cei de la PP-DD privind cooptarea la guvernare. La rândul său, Liviu Dragnea a susținut, de asemenea, că nu a negociat cu PP-DD intrarea la guvernare.

D.M.