4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:30
No menu items!

Dragnea cere Ministerului Educaţiei să ia în considerare revenirea la examenul de admitere la liceu şi facultate

spot_img

Dragnea cere Ministerului Educaţiei să ia în considerare revenirea la examenul de admitere la liceu şi facultate
foto: portalSM.ro

 

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, joi, că persoanele care conduc Ministerul Educaţiei, dar şi ceilalţi lideri politici ar trebui să ia în calcul revenirea la examenul de admitere în liceu şi în facultăţi.

Ar trebui să se gândească serios cei de la Ministerul Educaţiei şi alţi lideri politici dacă nu cumva ar trebui reintrodus, măcar ceea ce era înainte, şi anume examen de admitere în liceu, examen de treaptă, examen de admitere la facultate şi fiecare în funcţie de capacităţi se specializează şi ajunge să conducă părţi din această ţară care generează progres

Liviu Dragnea

 

Totodată, el a calificat examenul de Bacalaureat din acest an ca fiind unul „pătat”.

„Eu am dat un examen de Bacalaureat care nu era pătat (…) pentru că sistemul era gândit altfel. Trebuie să avem curaj să abordăm deschis această chestiune a modului cum ne hotărâm până la urmă să structurăm educaţia în România. Atâta timp cât noi admitem la liceu pe baza de medii din clasele de dinainte (…), când în general, la facultate, se ţine foarte mult cont de media de la Bacalaureat sau de media de la anumite materii din timpul liceului, sigur că se concentrează foarte mult pe acest examen de Bacalaureat”, a subliniat Liviu Dragnea.

C.I.