6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:15

Dragnea așteaptă bătălia cu Rovana. Zgonea pregătește bătălia de la Rovine

spot_img

Oficial, doar doi lideri au partidului și-au anunțat intenția de a candida la șefia PSD, Rovana Plumb și Liviu Dragnea

Zgonea_teatru

Miercuri, Comitetul Executiv al PSD trebuie să aleagă șeful interimar al partidului, care va conduce formațiunea până la viitorul Congres. Tot miercuri, social democrații vor decide dacă vor organiza congresul în această toamnă sau îl vor amâna pentru sfârşitul anului 2016 sau chiar începutul lui 2017.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele Consiliului Național, Rovana Plumb, sunt cei doi lideri care și-au anunțat intenția de a obține şefia interimară a partidului.

Rovana Plumb a asigurat  președinția interimară a PSD de când a plecat Victor Ponta în Turcia, fiind nominalizată de acesta.

Liviu Dragnea și-a anunțat candidatura  marți, spunând că s-a consultat cu foarte mulți lideri care l-au asigurat că îl sprijină. Dragnea a mai spus că, dacă va obţine votul colegilor din CExN, va prezenta un plan concret de acţiuni atât politice, cât şi administrative, insistând că este vorba despre o preluare temporară a atribuţiilor, întrucât funcţia de preşedinte PSD poate fi ocupată doar în urma Congresului.

Votul din Comitetul Executiv va fi secret.

Al treilea posibil candidat este Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților. Care nu și-a anunțat oficial această intenție și nu a răspuns nici întrebărilor jurnaliștilor în ultimele zile, legate de această temă. Zgonea  a criticat însă actuala conducere a partidului și a vorbit despre nevoia unei schimbări. Într-un interviu acordat AP, Zgonea a pledat pentru necesitatea reformării PSD, vorbind despre o situaţie de criză generată de inculparea lui Ponta pentru fapte de corupţie şi invocând faptul că secundul acestuia din fruntea partidului, Liviu Dragnea, are şi el o condamnare în Dosarul Referendumului.

Rovana Plumb i-a criticat pe colegii care au lansat atacuri, spunând că aceştia aduc atingere intereselor formaţiunii şi fac jocurile adversarilor politici. Plumb a făcut apel la unitate, precizând că ea ştie să lucreze doar în echipă.

Surse din PSD susțin că este posibil ca miercuri să apară și un alt candidat surpriză, cum ar fi Ecaterina Andronescu.

Victor Ponta, urmărit penal de DNA în dosarul lui Dan Șova, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, pe facebook, că se retrage din funcţia de preşedinte al PSD.

M. Nedelcu