17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 18:04

“Dr. Lana”, trimisă în judecată. Zeci de plângeri făcute în cazul falsului medic estetician

spot_img

“Dr. Lana” a fost trimisă în judecată. Moldoveanca este acuzată că a făcut zeci de intervenții estetice, în diferite locații din București și din țară, fără drept de liberă practică.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus trimiterea în judecată a Svetlanei Serghei, cercetată sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune (37 de acte materiale) și a soțului acesteia, cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și complicitate la înșelăciune (37 de acte materiale).

Svetlana Serghei este cetățean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină, fiind căsătorită cu un cetățean român.

“Începând cu anul 2019, inculpata, beneficiind de complicitatea soțului acesteia, a efectuat intervenții estetice minim invazive în diferite locații din București și din țară, aceasta nefiind înregistrată în Colegiul Medicilor din România, desfășurând profesia de medic pe teritoriul României fără drept de liberă practică în condițiile legii”, anunță Parchetul Judecătoriei Sectorului 2.

Astfel, aceasta și-a desfășurat activitatea la două adrese din sectorul 1 și la o adresă din sectorul 2 din Capitală.

Pentru a atrage cât mai multe cliente și pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, moldoveanca a utilizat platformele on-line, respectiv Facebook și Instagram, unde s-a promovat ca ”Dr. Lana”. Aceasta a solicitat programările doar prin intermediul aplicațiilor de telefonie mobilă, respectiv Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice ce ar fi putut fi înregistrate. Aceasta s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe rețelele de socializare a menționat denumirea de medic specialist intervenții minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică al acesteia pe teritoriul României și crescând gradul de încredere al acestora.

Printre intervențiile efectuate de aceasta se pot enumera injectările cu acid hialuronic, injectările cu botox, fox eyes, poceduri cu fire COG, PDO, procedurii de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, etc, iar pentru efectuarea intervențiilor estetice, “Dr. Lana”a utilizat anestezice injectabile.

Substanțele și materialele folosite pentru efectuarea intervențiilor estetice au fost achiziționate de către soțul acesteia.

“Inculpații au manifestat precauție în desfășurarea activității infracționale, atât prin purtarea discuțiilor cu persoanele care au apelat serviciile inculpatei, dar și prin mijloacele de prevedere pe care aceștia le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinetul unde inculpata își desfășura activitatea. Sumele de bani încasate ca urmare a prestării serviciilor medicale au fost încasate doar în numerar atât de inculpată, cât și de inculpat”, precizează sursa citată.

“Dr. Lana” a efectuat, în perioada 18.11.2019 – 04.12.2020, intervenții chirurgicale estetice minim invazive asupra a 52 de persoane, dintre care 37 au apreciat că au fost induse în eroare și s-au constituit parte civilă în procesul penal.