-3.2 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 9:50
No menu items!

Dr. Anthony Fauci, strategul SUA de luptă contra COVID-19, în carantină

spot_img

Trei membri ai grupului de lucru coronavirus al Casei Albe au intrat în carantină după ce au luat contact cu persoane testate pozitiv pentru Covid-19, scrie The Guardian. Se întâmplă exact când premierul britanic, Boris Johnson, se pregătește să dezvăluie „foaia de parcurs” către o nouă normalitate, iar bilanțul infecțiilor globale trece de patru milioane de persoane.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, Dr. Robert Redfield, director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, și comisarul Administrației pentru Alimente și Medicamente, Stephen Hahn, vor lucra de la distanță, din cauza unei expuneri la Covid-19.

Dr. Fauci a spus că a avut rezultat negativ la tetsul Covid-19 și va continua să fie testat în mod regulat. Acesta a adăugat că are un risc relativ scăzut, având în vedere gradul de expunere, și că ar lua măsurile de precauție adecvate pentru a atenua potențiaul risc pentru cei cu care intră în contact. În timp ce va rămâne acasă și să lucreze de la distanță, Fauci va merge la Casa Albă dacă va fi chemat și va lua toate măsurile de precauție.

Redfield va lucra și el de la distanță pentru următoarele două săptămâni după ce s-a stabilit că a fost expus cu risc scăzut la virusul purtat de un angajat al Casei Albe. În declarația oficiala a Grupului de Combatere a Covid, se arată că oficialul se simte bine și nu are simptome.

Cu câteva ore mai devreme, Administrația pentru Alimente și Droguri a confirmat că Hahn a intrat în contact cu cineva care s-a dovedit pozitiv și că intră în carantină pentru următoarele două săptămâni. Și el are rezultate negative la test.

Toți cei trei bărbați au fost programați să depună mărturie în fața unei comisii a Senatului, marți, și se înțelege că vor avea voie să facă asta prin videoconferință.

Jurnaliștii de la Casa Albă au relatat că Hahn a intrat în contact cu Katie Miller, secretarul de presă al vicepreședintelui Mike Pence, care a avut test pozitiv la COVID. Soțul ei, Stephen Miller, este un consilier de vârf al lui Donald Trump. Joi, Casa Albă a confirmat că un membru al armatei care a servit ca unul dintre valetii lui Trump s-a dovedit pozitiv și el la testul Covid-19.

Trump, care a anunțat public testul pozitiv al lui Miller, a declarat că nu este îngrijorat de răspândirea virusului în Casa Albă. Cu toate acestea, oficialii au spus că au intensificat protocoalele de siguranță.