Dr. Alexandru Rafila: Este tehnic imposibil proiectul testării tuturor bucureștenilor

Președintele Societății de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, spune că ar fi normal ca succesorul lui Victor Costache la Ministerul Sănătății să aibă o echipă cu atribuții clare și cu o comunicare clară între membrii echipei și în teritoriu. Despre anunțul lui Costache privind testarea tuturor bucureștenilor, Rafila afirmă că din punct de vedere tehnic nu este posibil.

“Nu cunosc acest proiect (anunțat de Victor Costache privind testarea în masă – n.r.) ca să fac comentarii. Din punct de vedere tehnic nu e posibil (…) Și nici nu știu dacă ar avea vreun beneficiu, a declarat Rafila joi.

Întrebat despre demisia lui Victor Costache, Alexandru Rafila a spus că ar fi normal ca succesorul lui Victor Costache la Ministerul Sănătății să aibă o echipă cu atribuții clare și cu o comunicare clară între membrii echipei și în teritoriu.

El mai afirmă că va fi greu de gestionat criza COVID “dacă nu reușim să facem functionale DSP-urile” și că ar trebuie acordată o mai mare importantă Institutului Național de Sănătate publică, unde sunt oameni pregătiți.

NICIUN COMENTARIU