26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:28
No menu items!

Dovezi ale atacului chimic din Siria, arătate congresmenilor americani

spot_img
foto: cnn.com

Postul de televiziune CNN a difuzat sâmbătă înregistrări video cu persoane care prezentau convulsii sau copii morţi, care ar fi fost victime ale atacurilor chimice din 21 august din Siria. Imaginile au fost arătate, potrivit CNN, congresmenilor americani.

O parte dintre imagini  – care provin din 13 înregistrări video şi au fost prezentate în exclusivitate de CNN care nu garantează autenticitatea lor din surse independente – prezintă şiruri de cadavre de copii şi adulţi într-o încăpere. Altele înfăţişează un bărbat care are convulsii, un altul care încearcă să-şi readucă la viaţă copilul, altul care îl spală pe faţă pe un micuţ, în timp ce pe fundal se aud strigăte.

Aceste imagini au fost prezentate unui grup mic de senatori de către Administraţia Obama, care a afirmat în faţa Comisiei pentru Serviciile de informaţii din Senat că prezintă scene surprinse după atacurile chimice din 21 august, afirmă CNN. Oficialii din cadrul administraţiei au declarat că au numeroase motive să creadă că aceste imagini sunt autentice, potrivit CNN.

Multe dintre aceste înregistrări video au fost deja difuzate pe Internet, afirmă CNN, dar par să fie în prezent autentificate de oficiali din cadrul serviciilor de informaţii.

Imaginile, dificil de privit, nu dovedesc identitatea celor responsabili de atacuri, a subliniat postul de televiziune.

Administraţia Obama încearcă de câteva zile să convingă aleşii şi opinia publică de legitimitatea unei intervenţii limitate în Siria.

Preşedintele Barack Obama va înregistra, luni după-amiază, interviuri care vor fi difuzate luni seara pe toate marile posturi de televiziune americane, a anunţat un oficial de la Casa Albă.

R.D.