22.2 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 16:38
No menu items!

Dovada rezistenței neobișnuite a noului coronavirus: A supraviețuit 17 zile pe nava Princess Diamond

spot_img

ARN-ul coronavirusului a fost găsit suprafețe ale navei Princess Cruise până la 17 zile după debarcarea pasagerilor, arată o nouă cercetare citată de cnbc.com. Cercetătorii au analizat focarele COVID-19 de pe nava Diamond Princess, deținută de Carnaval, în Japonia și nava Grand Princess din California.

Studiul publicat, luni, de Centrul pentru Cercetarea și Prevenirea Bolilor (CNC în engleză), arată că ARN-ul coronavirusului a fost identificat pe o varietate de suprafețe din cabine ale pasagerilor infectați simptomatici și asimptomatici până la 17 zile de la vacanța cabinelor. Concluziile răstoarnă toate estimările de până acum,

Scopul studiului a fost de a evalua eforturile guvernelor japonez și american pentru a izola focarele COVID-19 de pe nava Diamond Princess, deținută de Carnaval, în Japonia și nava Grand Princess din California. Pasagerii și echipajul de pe ambele nave au fost carantinați la bord, după ce oaspeții anteriori, care nu aveau niciun simptom în timp ce se aflau la bordul fiecărei nave, au fost depistați pozitivi pentru COVID-19 după acostare.

ARN, materialul genetic al virusului care provoacă COVID-19, „a fost identificat pe o varietate de suprafețe în cabine ale pasagerilor infectați simptomatici și asimptomatici până la 17 zile după ce cabinele au fost părăsite de pasagerii navei Diamond Princess”, au scris cercetatorii, adăugând că asta nu înseamnă neapărat că virusul era răspândit pe suprafața respectivă.

CDC a spus că cercetătorii nu ar putea „determina dacă transmisia s-a produs de pe suprafețe contaminate” și că este necesar un studiu suplimentar privind răspândirea prin atingerea suprafețelor contaminate de pe navele de croazieră.

„COVID-19 pe navele de croazieră prezintă un risc pentru răspândirea rapidă a bolii, provocând focare la o populație vulnerabilă și sunt necesare eforturi agresive pentru a stăpânii răspândirea”, a scris CDC, reiterând sfatul de a evita croazierele în timpul pandemiei.

Sursa foto: www.conbc.com