16.9 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 4:33

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în România – un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara care au venit din Italia

spot_img

Două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, vineri, în România, la un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara, care au venit din Italia, au anunțat responsabilii guvernamentali.

Până acum au fost confirmate 3 cazuri în România, primul fiind al bărbatului din Gorj.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a detaliat că bărbatul de 45 de ani din Maramureș este din afara zonei de carantină, întors în țară pe 25 februarie. El a practicat medicina în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj. Al doilea caz, o femeie de 38 de ani din Timișoara, care a fost la Bergamo (Italia), iar de pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj.

Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți.