17.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 9:23
No menu items!

Două minore românce de 14 și 16 ani, vândute de proprii părinți, au fost salvate de poliția spaniolă

spot_img

Polițiștii din Spania au intervenit în forță pentru eliberarea a două surori românce care ajunseseră pe mâna traficanților de carne vie. Fetele fusesră vândute chiar de către părinți pentru „căsătorii”. Potrivit anchetatorilor, acestea fuseseră vândute pe 6000 respectiv 7000 de euro.

Într-o conferinţă de presă, comisarul şef Alberto Camacho, cel care a condus ancheta în cele două cazuri, a spus că operaţiunile au fost numite „Bucureşti” şi „Nunta”, relatează La Tribuna de Ciudad Real.

Surorile vândute au fost preluate de serviciile de protecţie socială din Junta de Castilla-La Mancha. Ancheta în acest cazuri face parte dintr-o operaţiune mai mare a poliţiei spaniole împotriva traficului de minori, în vederea exploatării sexuale.

Operaţiunile „Bucureşti” şi „Nunta” au fost declanşate după o sesizare a unui inspector şcolar din Badajoz, care a reclamat că fete de naţionalitate română absentau nemotivat de la şcoală şi existau temeri cu privire la situaţia lor.
Poliţiştii au stabilit destul de repede că acestea nu mai veneau la şcoală pentru că se căsătoriseră.

Ulterior, anchetatorii au aflau că fetele fuseseră, de fapt, vândute şi obligate să se mărite. Minorele se aflau deja în casa socrilor, tot români, şi erau forţate să contribuie la treburile casnice.

Între timp, anchetatorii au aflat că părinţii vânzători intenţionau să o vândă în vederea căsătoriei şi pe sora mai mică a celor două fete, în vârstă de doar 12 ani.