8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 4:01

UPDATE. Două explozii în metroul din Bruxelles. Cel puțin 10 morți. VIDEO

spot_img

O explozie ce s-a produs la stația de metrou Maalbeek, din centrul Bruxelles-ului, aproape de clădiria Comisiei Europene, a provocat moartea a cel puțin 10 persoane, conform poliției locale, citat de TASS.

Explozia a avut loc la mai puțin de o oră după cele două deflagrații din aeroport, unde au muritcel puțin 17 persoane. Foarte mult fum s-a văzut ieșind din stația de metrou din capitala belgiană. Autoritatea de transport Bruxelles a închis toate stațiile de metrou din oraș.

La câteva minute după explozia din Maalbeek, o a doua explozie a fost raportată la stația de metrou Schuman. Imaginile postate pe rețelele de socializare arată pasagerii evacuați din interiorul metroului mergând pe jos de-a lungul liniilor de tren.

 

Personalul care lucrează la Comisia Europeană a fost informat să rămână în interior. Autoritățile belgiene au ridicat alerta de securitate la cel mai înalt nivel, 4.

Potrivit informațiilor furnizate de STIB (Société des Transports Intercommunaux de Bruxelles), bilanțul carnagiului de la metrou este de 15 morți, 55 răniți, inclusiv 10 persoane în stare gravă, în urma exploziei din stația de Maelbeek marți, la 09:11. STIB a închis patru linii de metrou și a decis să evacueze toate stațiile.

 

Emanuel Stan