26.4 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 20:15
No menu items!

Două cazuri de meningită cu virusul West Nile, confirmate la Brăila. Pacienții se află în stare gravă

spot_img

Două cazuri de meningită cu virusul West Nile au fost confirmate la Brăila. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 86 de ani, cei doi aflându-se la ATI, cu o formă severă de boală, cu evoluţie nefavorabilă.

Bărbatul în vârstă de 71 ani este din localitatea Gropeni. Acolo s-a și infectat cu virusul transmis de țânțarul tigru. Bărbatul a fost internat în data de 29 august. 

Femeia în vârstă de 86 ani are cu domiciliul şi expunerea chiar în municipiul Brăila, fiind internată în data de 30 august.

Bărbatul a fost internat în Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă, iar femeia la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul aceleiaşi unităţi medicale.

Ambii au fost transferaţi în ATI, cu o formă severă de boală, cu evoluţie nefavorabilă.

„Sunt primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile confirmate pe raza judeţului nostru în perioada de supraveghere iunie 2022 până în prezent. Imediat ce instituţia Prefectului Judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului, odată cu setul de măsuri aplicabile în astfel de cazuri. Am convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri privind combaterea răspândirii acestui virus”, a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, potrivit Agerpres.

Virusul West Nile poate provoca boli grave, unele chiar mortale. Cei mai vulnerabili sunt bătrânii. 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă atunci când infecţia se instalează trebuie să fiţi foarte atenţi, pentru că boala debutează cu simptomele unei gripe, adică febră ridicată și durere intensă de cap, iar în cazurile severe apar chiar și simptome neurologice, vărsături, erupții cutanate, fotofobie, frisoane ori oboseală cronică și slăbiciune musculară.

                                                                                                                 Adina Silav