14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 11:45

Două avioane Air France, DEVIATE spre aeroporturi din SUA şi Canada după ameninţări cu bombă

spot_img

Două zboruri Air France cu destinația Paris au fost redirecționate marți seara după decolarea lor din SUA, în urma unor amenințări anonime prin telefon evocând prezența unei bombe la bord, a indicat compania aeriană, citată de AFP.

La cinci zile după sângeroasele atacuri de la Paris (129 de morți), un avion a fost redirecționat spre Salt Lake City, în statul Utah (vest), la puțin timp după decolarea sa din Los Angeles (California, vest), în timp ce al doilea, care plecase din Washington, a fost trimis spre Halifax, în Canada (est).

Ambele avioane – zborul 65 cu plecare din Los Angeles și zborul 55 cu plecare din aeroportul Washington-Dulles – au aterizat fără probleme.

“Avioanele au făcut obiectul unor amenințări anonime după decolare”, a explicat Air France într-un comunicat.

“Ca măsură de precauție și pentru a efectua toate controalele de securitate necesare, Air France a decis să solicite devierea ambelor aparate de zbor”, se adaugă ]n comunicat.

“Autoritățile locale sunt pe cale să efectueze inspecții complete ale aparatelor, pasagerilor și bagajelor”, a indicat compania aeriană, adăugând că o anchetă este în curs de desfășurare pentru identificarea “sursei apelului apelului telefonic”.

Pe rețelele de socializare, o serie de postări au relevat desfășurarea unui important dispozitiv polițienesc așteptând avionul francez pe aeroportul din Utah.

Acesta a fost deviat spre Salt Lake City din cauza unui incident de securitate“, a explicat pentru CNN o sursă a Agenției federale americane de aviație.

Acest incident intervine într-un context extrem de tensionat. Atentatele de vineri seara de la Paris s-au soldat cu 129 de morți, iar Rusia a confirmat marți că un atentat cu bombă se află la originea catastrofei avionului Airbus 321 în Peninsula Sinai la 31 octombrie, cu 224 de persoane la bord. Cele două atacuri au fost revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).