3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 12:04
No menu items!

Două ambarcațiuni cu migranţi au naufragiat în Marea Egee. Cel puţin 14 morţi

spot_img

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa vineri în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi la bord în Marea Egee, la câteva ore după alt naufragiu care a făcut 11 morţi, a anunţat paza de coastă greacă, notează AFP, citată de Agerpres.

Cele trei corpuri au fost recuperate şi 57 de persoane au fost salvate în urma acestui naufragiu în largul insulei Paros, potrivit sursei citate. 

Cu câteva ore mai devreme, 11 corpuri au fost recuperate după scufundarea unei ambarcaţiuni cu peste o sută de migranţi la bord, eşuată joi pe o mică insulă din sudul Greciei.

Aproximativ 90 de supravieţuitori, 52 de bărbaţi, 11 femei şi 27 de copii, au putut fi salvaţi şi evacuaţi vineri dimineaţă de pe această insuliţă situată la nord de insula greacă Antikythera, a precizat pentru AFP un responsabil al pazei de coastă elene.

„Căutările şi operaţiunile de salvare continuă pentru că încă nu este clar câte persoane se aflau la bordul ambarcaţiunii înainte de a se scufunda”, a adăugat el.

UNHCR, agenţia ONU pentru refugiaţi, a subliniat că naufragiul din largul insulei Folegandros a fost cea mai grav din acest an în Marea Egee.

Agenţia Naţiunilor Unite estimează că peste 2.500 de persoane au murit sau au dispărut pe mare încercând să ajungă în Europa între ianuarie şi noiembrie.