Două treimi din trenuri anulate în Germania, pe fondul grevei mecanicilor de locomotivă

Aceasta este a doua grevă națională organizată de GDL în decurs de opt zile

germania -  statie de tren

 

Peste două treimi din trenurile pe distanțe lungi ar urma să fie anulate miercuri în Germania din cauza grevei mecanicilor de locomotivă, a anunțat compania de căi ferate Deutsche Bahn, transmite AFP.

 

„30% din trenurile pe distanțe lungi vor circula iar 70% ar urma să fie anulate”, a declarat un purtător de cuvânt de la compania germană de căi ferate. Deutsche Bahn pregătește astăzi un plan pentru reluarea traficului joi dimineață însă „vor exista cu siguranță întârzieri în circulația trenurilor la primele ore după încheierea grevei”, a avertizat purtătorul de cuvânt.

Circulația trenurilor regionale va fi și ea afectată.

 

Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) a anunțat organizarea unei greve pe întreg teritoriul federal în intervalul 15 octombrie, ora 14,00 — 16 octombrie, ora 4,00, urmând să fie afectată circulația trenurilor de pasageri pe distanță lungă, regionale și orășenești (S-Bahn), precum și a trenurilor de marfă. Sindicatul mecanicilor de locomotivă (GDL) cere, printre altele, o creștere salarială de 5% și o reducere de două ore a săptămânii de muncă.

 

Aceasta este a doua grevă națională organizată de GDL în decurs de opt zile, după cea din noaptea de șapte spre opt octombrie, care urmează altor două greve de avertisment de trei ore de la începutul lui septembrie, toate aceste acțiuni perturbând circulația trenurilor de marfă și de pasageri.

 

În 2012, negocierile dintre GDL și compania publică Deutsche Bahn s-au încheiat cu un acord care prevede o creștere salarială de 6,2% timp de doi ani.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU