2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:41
No menu items!

Două tone de carne de pui alterată, găsite de poliţiştii de frontieră în maşina unui bulgar FOTO

spot_img

pui_frontiera2

Două tone de carne de pui alterată, care trebuiau să ajungă la societăţi din Olteniţa şi din Bucureşti, au fost găsite de poliţiştii de frontieră în municipiul Giurgiu, într-o autoutilitară condusă de un cetăţean bulgar, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare dispunând, după verificări, distrugerea mărfii.

Autoutilitara, condusă de cetăţeanul bulgar în vârstă de 33 ani, a fost oprită în trafic, luni, în municipiul Giurgiu, de poliţiştii de frontieră, arată marţi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii de frontieră au găsit, în compartimentul de marfă al maşinii, 200 de cutii cu pulpe de pui, în cantitate totală de două tone. Cetăţeanul bulgar a refuzat să prezinte documente de provenienţă şi deţinere a mărfii, motiv pentru care a fost condus la sediul STPF Giurgiu.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că autoutilitara (foto jos) nu este prevăzută cu sistem de refrigerare, iar marfa era destinată unor societăţi din Olteniţa şi din Bucureşti.

masina_frontiera

Poliţiştii de frontieră au anunţat reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, care după verificarea mărfii, a documentelor de însoţire şi condiţiilor de transport au stabilit că cele două tone de carne de pui sunt improprii consumului uman. Reprezentanţii DSVSA l-au amendat cu 1.000 de lei pe cetăţeanul bulgar şi au dispus confiscarea şi distrugerea mărfii (foto jos), în valoare totală de 140.000 de lei.

pui_frontiera

G.T.