23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:30
No menu items!

Două săptămâni în plus de închisoare pentru Omar Hayssam

spot_img

Omar Hayssam arestat

Omar Hayssam a primit vineri două săptămâni în plus de închisoare la condamnarea de 16 ani din dosarul „Volvo”. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului București, care au emis un nou mandat de executare a pedepsei, arestul preventiv scăzut din aceasta fiind de doar trei luni şi jumătate, faţă de patru luni câte fuseseră scăzute iniţial.

În mai 2010, judecătorul Tribunalului Bucureşti care a decis, în primă instanţă, condamnarea la 16 ani de închisoare a lui Omar Hayssam a stabilit ca, în cazul sirianului, să se deducă perioada de arest preventiv, respectiv 6 aprilie 2005 – 2 august 2005 inclusiv. Astfel, s-a stabilit atunci să fie scăzute patru luni de închisoare din pedeapsa finală de 16 ani, menţinută ulterior de instanţele superioare.

Vineri, Tribunalul Bucureşti a judecat o contestaţie la executare făcută de Biroul de Executări al instanţei și a stabilit să micşoreze cu doar trei luni şi jumătate perioada de arest a sirianului, ceea ce înseamnă că acesta va face două săptămâni în plus de închisoare faţă de perioada stabilită anterior de aceeaşi instanţă.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia la executare formulată de Biroul Executări Penale, Secţia I Penală.

Dispune anularea MEPI nr. 987/2012 emis în baza sentinţei Penale nr. 424/f/2010 şi dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei de 16 ani de închisoare, din care urmează să se deducă durata reţinerii şi arestului preventiv de la 6 aprilie 2005 la 18 iulie 2005.

Tribunalul București

Omar Hayssam a fost transferat, joi, de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Mărgineni, unde i-a fost stabilit un regim de maximă siguranţă.