8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 0:54

Două persoane au fost arestate în urma violării în grup a unei daneze la New Delhi

spot_img

 politie india

Poliţia indiană a arestat două persoane fără adăpost, în urma unui presupus viol în grup comis asupra unei turiste daneze marţi seara, la New Delhi, informează AFP.

Femeia, în vârstă de 51 ani, a fost atacată marţi seara de un grup de cel puțin șase bărbați, pe care îi rugase să-i arate drumul spre hotelul unde era cazată, situat în cartierul Paharganj.

Şase dintre ei, înarmaţi cu un cuţit, au agresat-o şi i-au furat lucrurile, potrivit unui oficial din cadrul poliţiei şi unui recepţioner de la hotel. Ea era singură la New Delhi, unde a sosit luni, după ce a vizitat Taj Mahal, la Agra, potrivit surselor citate.

“Două persoane au fost arestate în legătură cu violarea cetăţenei daneze”, a anunţat poliţia într-un comunicat, miercuri seara. Anterior, poliţia anunţase că a arestat un grup de bărbaţi, pe care îi interoga.

“Femeia a raportat această agresiune la poliţie, iar noi anchetăm. Nu a vrut să fie supusă unui examen medical” care să confirme violul, a declarat pentru AFP comisarul Deepak Mishra, care a adăugat că “I-au furat mobilul, o sumă în euro şi alte obiecte”.

“Victima era în mod evident traumatizată, dar a fost în măsură să-şi amintească cum s-a desfăşurat infracţiunea”, potrivit poliţiei. Ea a părăsit India.

Turista părea calmă atunci când a revenit la hotel, către ora locală 20.30 (17.00, ora României), a declarat un recepţioner. “Ea a venit mai întâi la recepţie să-mi spună că are nevoie de 200 de rupii pentru şofer, pentru că a fost victima unui furt”, a adăugat Kuldeep Singh.

Poliţia i-a luat declaraţii în prezenţa ambasadorului Danemarcei, potrivit unui coleg al recepţionerului, Manish Sharma.

Ambasadorul Danemarcei, Freddy Svane, a declarat pentru AFP că victima a primit asistenţă din partea ambasadei, dar nu a oferit alte detalii.

 

Această nouă agresiune sexuală are loc după aproximativ zece zile de la comiterea unei presupuse agresiuni sexuale asupra unei poloneze care ar fi fost drogată şi violată de către un şofer de taxi, în timpul unei călătorii în capitală, pe care o efectua împreună cu fiica sa, în vârstă de doi ani.

Indienii au manifestat masiv, în urmă cu un an, pentru a-şi exprima furia, în urma unui viol în grup comis în capital indiană asupra unei studente care a murit din cauza rănilor, un eveniment care a zguduit întreaga țară și a scos la lumină violențele împotriva femeilor în țara sud-asiatică.

Şase bărbaţi au fost arestaţi după acest caz. Unul a murit în închisoare, o sinucidere potrivit autorităţilor, alţi patru au fost condamnaţi la moarte, iar al şaselea, minor la momentul comiterii faptelor, a fost condamnat la închisoare.

C.A.