1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 3:49
No menu items!

Două persoane arestate, în dosarul tăierilor ilegale de arbori

spot_img

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea pentru 29 de zile a două persoane suspectate de evaziune fiscală, la domiciliile cărora oamenii legii au efectuat, marți, mai multe percheziții, într-un dosar privind un prejudiciu de peste 5 milioane de lei adus bugetului consolidat al statului şi a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea referitor la alţi doi suspecţi în acest caz.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost aplicat sechestru asigurător asupra mai multor maşini de lux.

Marţi, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigarea Fraudelor din IGPR, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi luptătorilor SIAS, au efectuat şase percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în infracţiuni economice. Percheziţiile au avut loc la domiciliile a cinci persoane, precum şi la sediile unor firme din Bucureşti şi judeţul Ilfov folosite în activitatea infracţională.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada 2010 – 2012, suspecţii, în calitate de reprezentanţi a două societăţi comerciale, în relaţia cu partenerii şi luând decizii cu privire la angajări şi plăţi, au dispus înregistrări de cheltuieli fictive şi au comercializat mărfuri din stoc fără a le evidenţia în contabilitate şi fără a declara veniturile realizate.

Astfel, au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 4.274.195 lei, respectiv 1.039.220 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.