8.9 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 0:08

Două noi plângeri penale pe numele hingherilor din Capitală. Ce spun reprezentanții ASPA UPDATE

Unul dintre cei care au sesizat Poliția, în noaptea de marți spre miercuri, este un cetățean german care susține că a fost lovit de hingheri

ASPA_hingheri

  • UPDATE

Coordonatorul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că în incidentul produs în Sectorul 5, pe Şoseaua Antiaeriană, nu au fost implicate echipe ale hingherilor.

În incidentul reclamat de cei doi cetăţeni, care a avut loc în Sectorul 5, pe Şoseaua Antiaeriană, nu au fost implicate echipele de hingheri. Toate echipele de hingheri erau în acţiuni de prindere a câinilor fără stăpân de pe străzi, urmate de echipaje ale poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, şi nu aveau cum să fie la locul reclamat. Mai mult decât atât, deşi până acum ne-am obişnuit cu filmări în cazurile în care există incidente, în acest caz nu există filmări care să susţină cele arătate de cei doi cetăţeni.

Răzvan Băncescu
coordonator ASPA

Două persoane au depus plângeri la Poliţie, în noaptea de marți spre miercuri, în urma unor incidente produse în Capitală, între reprezentanții unor organizații non-guvernamentale și echipele de hingheri care continuă să ridice câini de pe stradă.

Surse judiciare au precizat că cetăţeanul german Viktor Gebhart şi Claudiu Dumitru, membru al Alianţei pentru Combaterea Abuzurilor, au depus plângeri la Secţia 19 Poliţie, pentru lovire şi alte violenţe, respectiv pentru distrugere.

Cei doi susţin că, împreună cu o altă persoană, cetăţean german, au supravegheat, marţi, de la ora 20.00, dintr-un autoturism Skoda Octavia, echipele de hingheri care ridicau de pe străzi câinii fără stăpân. În jurul orei 24.00, în timp ce autoturismul era oprit pe Şoseaua Antiaeriană din Sectorul 5 al Capitalei, cei trei ar fi fost atacaţi de un grup format din aproximativ cinci, şase persoane.

Cetăţeanul german spune că ar fi fost lovit cu pumnul în faţă de unul dintre agresori, în timp ce un altul ar fi spart cu pumnii parbrizul autoturismului în care se afla, au precizat sursele citate.

Poliţiştii fac cercetări pentru tulburarea liniştii publice şi încearcă să-i identifice pe agresori.

Sursele citate au adăugat că agresorii nu mergeau cu o maşină a echipajelor de hingheri şi nici nu purtau însemne din care să reiasă că sunt angajaţi ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

În ultima perioadă, în București, au avut loc mai multe incidente între hingheri şi membri ai unor ONG-uri de protecţie a animalelor.

Incidentele survin deciziei din 20 iunie a Curții de Apel Bucureşti care a hotărât să suspende executarea normelor de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor fără stăpân până la pronunţarea unei decizii definitive asupra unei cereri de anulare a actului normativ.

R.D.