2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:49
No menu items!

Două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, reţinute de DNA UPDATE

spot_img

Două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, reţinute de DNA

Şefa Secţiei Penale a Tribunalului Bucureşti, Antonela Costache, şi Viorica Dinu, de asemenea judecător la Tibunalul Bucuresti, au fost reţinute de procurorii anticorupţie, în noaptea de miercuri spre joi, pentru luare de mită. 

Cele două judecătoare urmează să fie prezentate joi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Surse judiciare susţin că magistratele ar fi primit peste 100.000 de euro mită pentru a o serie de sentinţe favorabile. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat miercuri perchezitionarea locuinţelor judecătoarelor, dar şi reţinerea si arestarea acestora.

UPDATE

Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, sunt urmărite penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru trafic de influenţă şi luare de mită, potrivit actului prin care s-a solicitat CSM încuviinţarea percheziţiei corporale şi domiciliare, reţinerea şi arestarea celor două judecătoare.

Secţia pentru judecători a CSM a încuviinţat miercuri solicitarea DNA de percheziţie corporală şi domiciliară, reţinere şi arestare preventivă a judecătoarelor Antonela-Annemary Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti.”Procurorii anticorupţie, conform actului prin care s-a solicitat încuviinţarea, au început urmărirea penală faţă de doamnele Costache Antonela-Annemary şi Dinu Viorica privind infracţiunile de trafic de influenţă şi luare de mită”, se arată într-un comunicat de presă de joi al CSM.

Surse judiciare precizau că cele două magistrate sunt suspectate că ar primit mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuțu (fost Staicu).

În același dosar au fost ridicaţi şi duşi la audieri avocaţii Dan Petre şi Ileana Răducu – unul dintre avocaţii lui Dinel Nuţu -, soţia lui Dan Petre, care este jurist, precum şi arhivarul Sorin Vasilescu, de la una dintre secţiile penale ale Tribunalului Bucureşti, au mai dăugat sursele citate.

Tribunalul Bucureşti a dispus, pe 11 februarie, eliberarea lui Dinel Nuţu, decizia fiind dată în dosarul în care acesta este judecat pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.

UPDATE

Secţia pentru judecători a CSM a decis joi suspendarea din funcţia de judecător a Antonelei Costache şi a Vioricăi Dinu, de la Tribunalul Bucureşti, reţinute de procurorii anticorupţie. Decizia Secţiei pentru judecători a CSM vine ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale în cazul celor două judecătoare.

“La data de 14 martie, Secţia pentru Judecători a dispus suspendarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a doamnei Viorica Dinu ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale de către Direcţia Naţională Anticorupţie. La aceeaşi dată, Secţia pentru Judecători a dispus suspendarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a doamnei Antonela-Annemary Costache ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale de către Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată într-un comunicat transmis joi de Secţia pentru judecători a CSM.

Sursa citată precizează că Viorica Dinu este cercetată de DNA pentru infracţiunile de trafic de influență, trafic de influenţă în formă continuată şi luare de mită, iar Antonela Costache, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, trafic de influenţă şi luare de mită.

R.D.