7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 22:23

Două fiice nelegitime ale lui Nelson Mandela cer recunoașterea în testamentul acestuia

spot_img

Nelson-Mandela

Două presupuse fiice nelegitime ale lui Nelson Mandela au întreprins acțiuni legale pentru a li se recunoaște relația cu fostul președinte sud-african, informează agenția locală de știri Sapa, citată miercuri de ziarul ABC.

Onica Mothoa și Mpho Poole susțin că provin din relațiile extraconjugale ale lui Mandela în timpul căsătoriei cu prima lui soție, Evelyn Mase. Avocații celor două femei au sesizat deja justiția pentru a stopa executarea testamentului lui Mandela, care a fost făcut public săptămâna trecută, și în care cele două tinere nu sunt menționate.

Informația a fost confirmată în cadrul unui program al televiziunii sud-africane de către avocatul Michael Katz, unul dintre administratorii testamentului, la care au apelat cele două tinere, care asigură că cele două femei nu vor decât să le fie recunoscute numele în textul testamentar și că nu au nicio pretenție financiară. Avocatul a precizat că se va reuni cu ceilalți executanți testamentari ai lui Mandela pentru a dezbate această revendicare.

Averea lui Nelson Mandela este estimată la 46 de milioane de ranzi (peste 3 milioane de euro) și va fi împărțită, conform ultimei sale dorințe, între membri ai familiei, angajați ai săi, instituțiile de educație prin care a trecut și partidului din care a făcut parte, Congresul Național African (CNA).

Rudele cele două femei au explicat în popularul program de reportaje al televiziunii sud-africane “Carte Blanche” că au încercat amândouă să ia legătura cu Mandela pentru ca el să-și recunoască paternitatea, lucru pe care nu l-au reușit. Mai multe informații apărute în presa sud-africană au consemnat în ultimii ani revendicările celor două femei, cărora nu li s-a permis să-l viziteze pe Mandela la spital în timpul convalescenței sale și nici să asiste anul trecut la funeraliile lui.

Un reprezentant legal al familiilor a declarat programului difuzat în 9 februarie că preconizează să ceară o probă de ADN a lui Mandela pentru a o compara cu cele ale presupuselor sale fiice născute în afara căsătoriilor sale.

Nelson Mandela a murit la 5 decembrie la vârsta de 95 de ani după o lungă spitalizare ca urmare a problemelor sale respiratorii. Mandela a fost căsătorit de trei ori și are trei fiice recunoscute cu văduva sa, Graça Machel, și a doua lui soție, Winnie Madikizela-Mandela.

C.A.