3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:28
No menu items!

Două eleve au vrut să se arunce de pe bloc. Au fost salvate în ultimul moment

spot_img

bloc_focsani

Două eleve din Focşani (județul Vrancea) au încercat să se sinucidă, luni după-amiază, urcându-se la mansarda unui bloc. Ele au fost convinse de poliţişti şi jandarmi să coboare de pe clădire după ce un profesor a găsit în caietul uneia dintre ele un bilet în care îşi anunţau intenţia motivând că au luat note mici.

Cele două fete, în vârstă de 13 şi, respectiv, 12 ani, eleve la Şcoala Gimnazială nr.3 din Focşani, au vrut să se sinucidă, luni după-amiază, una dintre ele lăsând un bilet într-un caiet în care îşi explicau intenţia motivând că le este frică să nu fie certate de către părinţi pentru nişte note mai mici pe care le luaseră la şcoală.

Ideea sinuciderii ar fi fost a elevei de clasa a VI-a, Sonia Diana V., care ar fi convins-o şi pe eleva de clasa a ,V-a Sara Denisse C., să plece de la cursuri şi să se arunce de pe un bloc. După ce s-au înţeles, eleva mai mare a scris pe o bucată de hârtie că este bătută acasă, că vrea o familie normală, dar şi că ar vrea să existe o mai bună comunicare între ea şi părinţi. A pus apoi bilețelul în caietul de fizică şi le-a spus colegilor de clasă că va merge să se sinucidă. În timpul unei pauze, fata a plecat însoţită de cealaltă elevă. Cele două au intrat într-un bloc din apropierea şcolii şi au urcat la mansarda imobilului, cu intenţia de a se arunca în gol.

Biletul din caietul de fizică a fost găsit de unul dintre profesori, care a anunţat conducerea şcolii.

În urma unei conjuncturi am găsit bileţelul. Când am făcut prezenţa, copiii mi-au spus că Sonia a plecat să se sinucidă. Nu am luat în serios şi le-am spus elevilor ca nici măcar în glumă să nu spună asta. Apoi le-am spus elevilor că le predau şi să scoată caietele. Colega de bancă a Soniei a vrut să îi scrie lecţia şi când a deschis caietul a găsit bileţelul. Atunci am considerat că este ceva serios şi am anunţat direcţiunea. Sonia este o elevă bună, are 10 la fizică. Este o fetiţă activă şi nu a făcut niciodată probleme, este unul dintre copiii activi. Este clar că fetiţa are o problemă. Acest gest este un semnal de alarmă să fim mai atenţi la copiii noştri, să le acordăm mai multă atenţie“, a spus profesoara de fizică Daniela Gheorghiţă, citată de MEDIAFAX.

Cele două eleve au fost convinse să coboare de pe bloc de poliţişti şi jandarmi și au fost consultate de medicul de pe Ambulanţa trimisă la locul incidentului, care le-a recomandat părinţilor un examen psihiatric.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea (DGASPC) a declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele care le-au determinat pe cele două fetiţe să recurgă la acest gest şi dacă aceste cauze au legătură cu posibile probleme familiale.

R.D.