4.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 11:55
No menu items!

Dosarul “Zambaccian”: judecarea recursului, amânată pentru 13 mai

spot_img

Dosarul "Zambaccian": judecarea recursului amânată pentru 13 mai

Completul de cinci judecători al Curții Supreme a amânat luni pentru 13 mai contestaţiile din dosarul “Zambaccian”, după ce Adrian şi Dana Năstase au depus cereri în care au cerut un nou termen pentru a putea să-şi angajeze apărători.

Judecarea recursurilor din dosarul “Zambaccian”, în care Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi a fost achitat pentru luare de mită, trebuia să înceapă luni, la Completul de cinci magistrați al Curții Supreme, format din preşedintele Rodica Aida Popa şi judecătorii Ioana Bogdan, Angela Dragne, Luminiţa Livia Zglimbea şi Cristiana Rotaru.

Cei cinci magistraţi au constatat că la dosar au fost depuse două cereri de amânare a judecării cauzei de către Adrian şi Daniela Năstase, o a treia cerere fiind făcută în sală de către Irina Paula Jianu.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prezent la şedinţa de judecată a fost de acord cu cererile celor trei, iar instanţa le-a admis, cu menţiunea că este singurul termen ce se acordă pentru pregătirea apărării. Astfel, instanţa a amânat judecarea pentru 13 mai, dată până la care a cerut ca viitorii apărători ai celor care au făcut recurs în cauză să depună la dosar motivele contestaţiilor.

R.D.