21.4 C
București
luni, 20 mai 2024 - 17:35
No menu items!

DOSARUL VACCINURILOR. Cererile de urmărire penală în cazul Voiculescu şi Mihăilă, trimise de ministrul Justiției la procurorul general

spot_img

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a transmis, marţi, procurorului general cererile de urmărire penală formulate de preşedintele României în ceea ce îi priveşte pe Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu, privind achiziţia de vaccinuri, din perioada pandemiei de COVID-19.

Potrivit Ministerului Justiţiei, Alina Gorghiu i-a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cursul zilei de marţi, cererile de urmărire penală formulate de Preşedintele României privind pe: Vlad Voiculescu, în calitate de fost ministru al Sănătăţii în perioada 23 decembrie 2020 – 14 aprilie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, Ioana Mihăilă, în calitate de fost ministru al Sănătăţii în perioada 21 aprilie 2021 – 8 septembrie 2021, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 243/P/2021 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, ministrului justiţiei, Alina Gorghiu, cererea de urmărire penală a lui Vlad Vasile Voiculescu şi cererea de urmărire penală a Ioanei Mihăilă, foşti miniştri ai Sănătăţii, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu, privind achiziţia de vaccinuri, din perioada pandemiei de COVID-19. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei avizarea cercetării fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor. Procurororii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

                                                                                                        Adina Bucur Silav