5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 11:44
No menu items!

DOSARUL „UNIVERSITATEA CRAIOVA”. Dragomir: Mititelu se va duce la pușcărie înaintea mea

spot_img

dragomir_sandu

Magistrații Judecătoriei Sectorului 2 au stabilit, joi, pentru 30 ianuarie 2014, la ora 12.00, un nou termen în dosarul privind dezafilierea clubului Universitatea Craiova în care preşedintele Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

La finalul procesului de joi, Dumitru Dumitru a declarat că patronul grupării oltene, Adrian Mititelu, va merge la puşcărie înaintea sa deoarece a devalizat clubul. Astfel, întrebat ce părere are despre afirmaţia lui Adrian Mititelu care la intrarea în sala de judecată declarase ca vrea să-l vadă „la Jilava şi în cârje”, Dragomir a răspuns: „La puşcărie se va duce el înaintea mea. Sigur asta, pentru că a devalizat clubul, iar eu am făcut doar lucruri bune. Eu am fost convins de preşedintele FRF şi de consilierul juridic asupra unei probleme şi am votat aşa cum am crezut de cuviinţă, în mod democratic, în Comitetul  Executiv. Asta este o mare escrocherie a Craiovei, a lui Mititelu”, a spus Dragomir.

Fostul președinte al LPF a adăugat că noul preşedinte ales al ligii, Gino Iorgulescu, nu a fost încă înregistrat. „Ei vroiau să mă duc înapoi la Ligă. Noul preşedinte nu a fost încă înregistrat”, a menţionat Dragomir.

La termenul de joi au fost prezenţi preşedintele FRF, Mircea Sandu, fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, şi fostul secretar general al LPF, Valentin Alexandru.

Pe 17 iunie, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

În acelaşi dosar au fost trimise în judecată instituţiile conduse de cei doi, respectiv FRF şi LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

R.D.