9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:50
No menu items!

DOSARUL “TRANSFORMATORUL”. Recursul lui Relu Fenechiu, amânat pentru ianuarie 2014 UPDATE

spot_img

Relu Fenechiu, audiat la DNA în dosarul de corupție al fostului secretar de stat Valentin Preda

  • UPDATE

Magistrații Curții Supreme au amânat pentru 7 ianuarie 2014 judecarea recursului în dosarul ”Transformatorul”, în care fostul ministru al transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

La termenul de luni al procesului, avocații ar fi trebuit să depună în scris toate motivele avute în vedere la declararea recursurilor, lucru care nu s-a întâmplat.

Președinta completului de judecată, Livia Stanciu, le-a atras atenția apărătorilor că este pentru ultima oară când mai amână judecarea dosarului din motive de procedură, asigurându-i că, pe 7 ianuarie 2014, toți inculpații vor fi audiați.

Magistrații Curții Supreme judecă luni recursul în dosarul ”Transformatorul” în care fostul ministru al transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

La primul termen al recursului, doi dintre inculpații din dosar, foștii directori ai SISEE Moldova, Petru Andronache și Ioan Turbatu, au cerut amânarea procesului pentru a-și angaja un avocat.

Pe 12 iulie, Curtea Supremă l-a condamnat pe Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare cu executare, aceeași pedeapsă fiindu-i aplicată și fratelui acestuia, Lucian Fenechiu. De asemenea, Ioan Turbatu și Ioan Mărghidan, directori generali la SISEE Moldova, au fost condamnați la câte șase ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată, Petru Andronache, director comercial la Electrica Moldova, a primit pedeapsa cea mai mare, de șapte ani de închisoare, iar Mihai Bogdan Damian, asociat unic și administrator la firma Europlus SRL Iași, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

În plus, magistrații i-au obligat pe Relu și Lucian Fenechiu, dar și pe Petru Andronache, Ioan Turbatu și Mihai Bogdan Damian la plata, în solidar, a sumei de 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.

Decizia nu este, însă, definitivă, iar toți inculpații au făcut recurs.

R.D.