DOSARUL TRANSFERURILOR. Completul de la Curtea de Apel București, schimbat. Procesul se reia pe 7 octombrie

Dosarul transferurilor
foto: ziuaveche.ro

Magistraţii Viorica Costiniu şi Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucureşti, desemnaţi să rejudece dosarul “Transferuri în fotbal”, au fost schimbaţi, după ce au făcut cereri de abţinere pe motiv că au judecat şi prima dată apelul. Procesul se va relua pe 7 octombrie.

Dosarul privind transferurile de jucători, în care opt oameni de fotbal sunt acuzaţi de înşelăciune de către procurorii anticorupţie, a fost repartizat, după trimiterea cauzei la Curtea de Apel pentru rejudecare, completului format din judecătorii Viorica Costiniu şi Constantin Luchian Constantinescu. Aceştia au făcut însă parte şi din completul care a judecat în apel dosarul transferurilor de jucători, astfel că au formulat cereri de abţinere. Cererile celor doi judecători au fost admise de un alt complet al Curţii de Apel Bucureşti, iar dosarul a reintrat pe filiera repartizării aleatorii, cauza urmând să fie judecată de magistraţii Anca Alexandrescu şi Codruţa Strîmb.

Rejudecarea dosarului privind transferurile de jucători, care trebuia să înceapă miercuri, a fost amânată pentru 7 octombrie.

Pe 20 mai, Curtea Supremă a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

Lucian Mera

NICIUN COMENTARIU