13.3 C
București
miercuri, 14 aprilie 2021 - 1:49

DOSARUL “TRANSFERURI ÎN FOTBAL” Meme Stoica, de la agonie la extaz UPDATE

Mihai_Stoica_17.04.2013

  • UPDATE

Magistrații Curții de Apel București se vor pronunța, pe 25 februarie, în dosarul “Transferuri în fotbal”, decizia fiind definitivă.

Luni, ultimul termen al procesului s-a încheiat cu o întrebare a președintelui completului de judecată pentru Mihai Stoica. Managerul Stelei a răspuns afirmativ când a fost întrebat dacă știe care a fost opinia separată a unuia dintre magistrații din completul de la Curtea Supremă care a decis rejudecarea dosarului, și anume că în cazul lui Stoica trebuie menținută pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare.

Mihai Stoica, managerul clubului de fotbal Steaua, a scăpat de acuzațiile formulate împotriva lui în dosarul “Transferuri în fotbal” ca urmare a prescripției răspunderii penale în urma intrării în vigoare a noului Cod Penal. Magistrații Curții de Apel București soluționează luni, 10 februarie, contestația procurorilor împotriva deciziei Tribunalului București de achitare a tuturor inculpaților în această cauză. Stoica a fost la doar un pas de a intra în închisoare în acest dosar.

Cert este faptul că lui Mihai Stoica “i-a trecut glonțul pe la ureche” în acest proces penal. Astfel, într-o primă fază a procesului, magistrații Curții de Apel București i-au condamnat pe cei trimiși în judecată de DNA la pedepse foarte mari de închisoare, liderul afacerii transferurilor, Ioan Becali, primind chiar opt ani de închisoare, fratele acestuia Victor Becali și Cristi Borcea – câte șapte ani. Pedepsele au fost contestate la Curtea Supremă, decizia acestei instanțe fiind una la limită, de anulare a condamnărilor și de rejudecare a dosarului.

Unul din judecătorii din completul de la Curtea Supremă care a decis rejudecarea a făcut opinie separată, iar în acea opinie a fost de acord cu rejudecarea doar pentru o parte din cei trimiși în judecată, în timp ce, pentru Mihai Stoica, magistratul considera că trebuie menținută condamnarea la patru ani de închisoare cu executare.

Cristi Ciupercă