4.2 C
București
marți, 29 noiembrie 2022 - 19:31
No menu items!

Dosarul Sorina: Inspecția Judiciară cere suspendarea din funcție a procurorului Maria Pițurcă

spot_img

Inspecția Judiciară cere Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a procurorului Maria Pițurcă de la Parchetul Curții de Apel Craiova. Procurorul Pițurcă este persoana care a declanșat un scandal public imens după ce s-a folosit de un mandat de percheziție domiciliară pentru a o lua cu forța un copil pe care l-a ”predat” familiei adoptatoare în ceea ce este cunoscut public drept ”Dosarul Sorina”.

”De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare”, precizează cei de la Inspecția Judiciară.

Totodată, în paralel, Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare ”faţă de procuror PIŢURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

În același timp la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție s-a declanșat un dosar penal în care se cercetează posibile abuzuri comise de magistrații implicați în procedurile de adopție.